top of page

Nevralgia Arnold


Durerea occipitală recurentă și supărătoare asociată cu tensiunea musculară este cunoscută sub numele de nevralgia Arnold, o afecțiune ciudată.

Nevralgia Arnold, cunoscută și sub numele nevralgia nervului occipital mare, este o problemă care afectează un nerv de la baza craniului și provoacă dureri puternice de cap. După cum sugerează și numele, această afecțiune este cauzată de iritarea nervului occipital superior, cunoscut mai frecvent sub numele de nervul Arnold.


DE CE APARE NEVRALGIA ARNOLD?

Există mai multe teorii care încearcă să explice originea durerii. Cea mai acceptată este inflamația constantă a nervului occipital major sau minor, datorată unui proces de tensiune musculară prelungită în timp (care poate fi pluricauzal) care, la rândul său, provoacă ischemie neurală.


Alte cauze pot fi :

Osteoartrita - Osteoartrita la nivelul vertebrelor cervicale superioare poate predispune, de asemenea, la nevralgia Arnold. Acest lucru se datorează faptului că degenerarea articulară determină scăderea mișcărilor la nivelul gâtului, ceea ce favorizează inflamația între vertebre și în mușchii de bază. Deoarece nervul lui Arnold trece prin această zonă, acesta poate fi, de asemenea, afectat de această inflamație. În plus, deoarece mișcarea dintre vertebrele afectate de osteoartrită este mult redusă, mușchii trebuie să lucreze mai mult, ceea ce poate cauza comprimarea nervului Arnold.

Traumatisme - Traumatismele locale pot provoca, de asemenea, iritarea sau lezarea nervului Arnold. Unele dintre cele mai frecvente leziuni includ sporturi cu impact puternic (jucătorii de hochei și fotbal american, de exemplu), o cădere pe cap, o lovitură directă la baza craniului, pentru a numi doar câteva.

Stresul - Deși nu este o cauză în sine, stresul poate exacerba tensiunea musculară la nivelul gâtului, contribuind astfel la iritarea nervului Arnold.


CARE ESTE EPIDEMIOLOGIA NEVRALGIEI ARNOLD?

Prezentarea durerii este atipică, astfel încât este considerată o boală neobișnuită. Diagnosticul se pune de obicei în a cincea decadă a vieții și tinde să afecteze femeile.


CARE SUNT SIMPTOMELE?

Durere - Cel mai frecvent simptom al nevralgiei Arnold este durerea care își are originea la baza craniului și care iradiază în jos pe ceafă până în creștet. Durerea poate afecta, de asemenea, fruntea, o parte a urechii și poate provoca presiune în spatele ochiului.

Poate fi resimțită fie ca o arsură continuă, fie ca descărcări electrice sporadice în teritoriul de inervație al nervului Arnold.

Durerea este de obicei unilaterală, adică pe partea în care este afectat nervul.

Cefaleea de tensiune sau migrena pot fi diagnostice diferențiale importante. Primul caz este, de obicei, mai legat, deoarece cefaleea de tensiune este, de asemenea, cauzată de un exces de contracție a mușchilor din jurul nervului.

Migrena se pune ca diagnostic doar atunci când evoluția durerii este considerabil mai lungă și este refractară la tratamentul analgezic tradițional.

Cu toate acestea, migrena tipică este adesea asociată cu tulburări de sensibilitate denumite în ansamblu aura, care este absentă în nevralgia Arnold.

Scalpul sensibil - Hipersensibilitatea scalpului este, de asemenea, caracteristică acestui tip de problemă.


CARE ESTE TRATAMENTUL PENTRU ACEASTĂ AFECȚIUNE?

Nevralgia Arnold poate deveni foarte dificil de suportat în viața de zi cu zi pentru cei care suferă de ea.

Deoarece cauza este cel mai adesea neuro-musculo-scheletală, fizioterapeutul poate fi o opțiune excelentă pentru a atenua suferința cauzată de acest tip de problemă.

Ca majoritatea durerilor de cap (și a durerilor în general), tratamentul poate de fi găsit de obicei la farmacie. Utilizarea medicamentelor antiinflamatoare (cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul) poate, la început, să amelioreze considerabil durerea.

Există anumite manevre invazive care reușesc să modifice structural și funcțional nervul în cazurile în care durerea este foarte intensă și nu cedează cu tratamentul specific.


Echipa de fizioterapeuți din cadrul clinicii 𝐊𝐢𝐧𝐞𝐭𝐨 𝐅𝐨𝐫 𝐋𝐢𝐟𝐞 este specializată în ameliorarea durerii pentru a atenua suferința cauzată de Nevralgia Arnold. Poți să apelezi la ajutorul profesioniștilor noștri instruiți și experimentați.


𝐓𝐞 𝐩𝐨𝐭̦𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚 𝐥𝐚 📞 0727 861 144 Ne găsești pe 📌 Str. Dunării, nr. 25. ap. 33, Cluj-Napoca

Recent Posts

See All

Terapia Medek

Medek reprezintă o metodă dinamică de stimulare cinetică. Este o metodă de fizioterapie folosită pentru dezvoltarea abilităților motorii grosiere la bebeluși și copii cu tulburări de mișcare din cauza

Comments


bottom of page