top of page

Reeducarea Posturala Globala

A aparut in anul 1980 in urma studiilor stiintifice ale profesorului francez Philippe Souchard.


Cum a luat “nastere” reeducarea posturala?


Aceasta are la baza 3 concepte de baza:

  • Individualitatea

  • Cauzalitatea

  • Globalitatea

Individualiatea: este foarte importanta pentru ca fiecare individ este diferit si trebuie

studiat si evaluat cazul in functie de unicitatea pacientului. Deci, este necesara  evaluarea PACIENTUL si nu doar punerea in aplicare a protocoalelor standard

ale patologiei.


Cauzalitatea: este bine sa ajungem la cauza care adus pacientul in faza aceea. Uneori se actioneaza direct sau indirect asupra durerii, dar neeliminand cauza care a provocat durerea, saudeficienta coloanei, sau a membrelor inferioare.

Reeducarea postural ofera un studiu atent al pacientului, din punct de vedere biomecanic si nu numai, reuseste sistematic sa ajunga la CAUZA DURERII, eliminand de asemenea toate compensarile stabilite de-a lungul anilor de suferinta.


Globalitatea: aceasta este o adevarata “arma” nepermitand si eliminand temporar toate compensarile care sunt in mod necesar puse in actiune datorita principalei probleme. Corpul adesea “ne minte”, punand in actiune strategii care sa scape de durere de exemplu  o banala luxatie de glezna poate urca si da o problema cervicala.


Cabinetul nostru este pregatit sa asigure o evaluare si un tratament personalizat in functie de problema fiecaruia!


Va asteptam cu drag!



Recent Posts

See All

Terapia Medek

Medek reprezintă o metodă dinamică de stimulare cinetică. Este o metodă de fizioterapie folosită pentru dezvoltarea abilităților motorii grosiere la bebeluși și copii cu tulburări de mișcare din cauza

bottom of page