top of page

Terapia Tecar

Cea mai modernă formă de recuperare bazată pe principiul transferului de energie capacitiv și rezistiv. Diatermia capacitiv-rezistivă are un efect în țesuturile biologice, activând procesele naturale de reparare a organismului și procesele anti-inflamatorii din interior.

 

Indicații:

  • Analgezic si anti-inflamator, rupe cercul vicios durere/inflamatie/redoare, eliberarează amplitudinea articulară, diminuează edemulul, ameliorează procesul de cicatrizare.

  • Traumatologie: entorse, rupturi musculare, fracturi, pre și post operatoriu pentru ligamentoplastie, protezări și osteosinteze.

  • Reumatologie: coxartroză , gonartroză, poliartrită.

  • Post-traumatic acut, cronic: lombalgie, hernie de disc.

Cele două sisteme, capacitive și rezistive, permit operatorului să ajusteze cu ușurință terapia în funcție de tipul de patologie. Transferul capacitiv pentru țesuturile cu conținut ridicat de apă (mușchi), transferul rezistiv pentru țesuturile cu cea mai mare rezistență și conținut scăzut de apă (oase, tendoane, țesuturi adipoase).
Recent Posts

See All

Terapia Medek

Medek reprezintă o metodă dinamică de stimulare cinetică. Este o metodă de fizioterapie folosită pentru dezvoltarea abilităților motorii grosiere la bebeluși și copii cu tulburări de mișcare din cauza

Comments


bottom of page